Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Přírodní léčba

Od akné až po pálení žáhy aneb Jak na běžné neduhy běžným kořením z kuchyně – část II.

Nadýmání

  • Dobře působí čaj z pelyňku slazený medem. Můžete si ho udělat silnější, uschovat ho v lednici a celý den popíjet. 
  • Podobný účinek pocítíte, pokud po každém jídle rozžvýkáte několik zrnek anýzu nebo fenyklu. Kromě prvotního účinku vám příjemně osvěží dech a pomohou vám s trávením. 
  • Osvědčený je také čaj z anýzu, máty peprné, kmínu a fenyklu ve stejném poměru. Polévkovou lžičku směsi nechte přejít varem (ve čtvrt litru vody). Odvar popíjejte v malých dávkách po celý den.

Vysoký krevní tlak

  • Nakrájejte čtyři citrony bez pecek, čtyři velké cibule, 80 g česneku a 40 g křenu. Vše vložte do třílitrové nádoby a zalijte sirupem ze tří litrů vařící vody a kila cukru (cukru může být i méně). Směs je třeba nechat 14 dní stát. Občas ji můžete promíchat. Lektvar sceďte a denně užívejte jednu polévkovou lžíci. 
  • Jednodušší recept je čaj z papriky. Jedna čajová lžička papriky na šálek horké vody. Stačí vypít denně jeden šálek. 
  • Účinný je také čaj ze čtvrt šálku dýňových semínek vařených čtvrt hodiny v šálku vody na mírném ohni. Čaj můžete osladit medem.

Bolesti zubů

Rozžvýkejte pár hřebíčků, nebo si na zub dejte několik kapek vanilky. Účinek obou prostředků je omezen. Je to spíše první pomoc. 

Škytavka

  • Na její potlačení by měla stačit čajová lžička cukru nebo medu
  • Pokud ne, zkuste minutu dýchat do papírového sáčku
  • Pokud nemáte chuť na sladké, vypijte šťávu z jednoho citronu.

Pálení žáhy

Pokud máte problém s překyselením žaludku, které vzniká zejména z nadměrné konzumace sladkostí před jídlem a z nesprávného stravování a životosprávy, můžete kromě tabletek a olivového oleje zkusit šafránový čaj. Vlažný šafránový čaj pijte těsně před jídlem, pokryje žaludeční stěny a pomůže tělu trávit.

Šafránový čaj – příprava

Do hliněného nebo porcelánového džbánu dejte malé množství šafránu a zalijte ho vařící vodou. Nechte dobře vyluhovat a pak ho sceďte. Čaj si vařte každý den nový.

Milena

Tak to jsem já. Milena. Ta, co píše.

Související články

Back to top button