Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Bylinky

Jaké má tribulus terrestris vedlejší účinky?

Nikdo není dokonalý. To samé platí i o rostlinných doplňcích stravy. Má tribulus terrestris nějaké vedlejší účinky, nebo je naprosto bezpečný?

Dokonalý doplněk stravy?

Tribulus terrestris patří mezi oblíbené doplňky stravy nejen mezi sportovci, kulturisty nebo muži v andropauze. Používají ho také ženy, které mají problémy s libidem nebo pokud nemohou otěhotnět. Ne nadarmo jej tak někteří nazývají „přírodní viagra“.

Kotvičník patří i mezi skvělé pomocníky při budování obranyschopnosti organismu. Dobré vlastnosti začali vědci pozorovat od konce 20 století. V té době totiž začali ve větší míře laboratorně testovat účinky kotvičníku na lidský organismus. V laboratorních podmínkách byla izolována a potvrzena celá řada zdraví prospěšných látek. Zdviženým prstem ale může být varování od některých vědců. Ti totiž tvrdí, že některé testy na zvířatech ukázaly na jeho toxicitu a další nechtěné vedlejší účinky.

Vedlejší účinky

Ve spojení s lidským tělem zatím nejsou známy žádné drastické vedlejší účinky, výše zmiňovaná toxicita ale může být pro některé skupiny důrazným varováním. Tribulus tinktura zatím u lidí nevykazuje žádný stupeň toxicity, i přesto byste si před jeho zařazením do jídelníčku měli dát pozor. Nedoporučuje se především u dětí, těhotných a kojících žen, osob s ledvinovými nebo jaterními nemocemi a u osob s prokázanou nesnášenlivostí lepku. Kotvičník zemní tinktura by neměli využívat ani osoby se špatným vstřebáváním tuků a ti, kteří trpí nedostatkem vitamínů A, D, E a K. Ani při chudokrevnosti se jeho používání nedoporučuje.

Pokud některým z výše zmiňovaných problémů netrpíte, případně nejste v některém z výše zmiňovaných stavů, můžete tribulus terrestris bez starostí používat. Jeho účinky na vaše zdraví by se měly projevit jen a jen pozitivně. A to nejen v případě, že máte problémy s hladinou testosteronu nebo libidem. Jedná se o skvělý doplněk stravy pro budování imunity a předcházení některým nemocem. Rozhodně tedy neváhejte s jeho zařazením do jídelníčku.

MK Redakce

Přinášíme Vám tipy na recepty, popisy různých diet, ale také se zde dozvíte novinky ze světa bylinek, případně alternativní medicíny. Vše najdete na jednom místě a to zde.

Související články

Back to top button