Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zdravé recepty

Kuře na bylinkách – dva jednoduché recepty

Když nás popadne touha po zdravém jídle, často se začneme pídit po složitých receptech nebo receptech plných tzv. superpotravin. A přitom stačí obyčejné, dobře upečené kuřátko na bylinkách, které bude dietní, zdravé, a navíc uspokojí naše chuťové buňky. Tak pojďme na to!

Kuře na tymiánu a rozmarýnu

Ingredience

Celé kuře, 2 jarní cibulky, 1 lžička mleté papriky, česnek, půl lžičky pepře, 2 lžičky majoránky, 5 větviček tymiánu, 2 větvičky rozmarýnu, chilli, hořčice, olej, sůl.

Postup

  • Tymián a rozmarýn omyjte a opatrně osušte. 
  • Větvičky tymiánu otrhejte do misky, přidejte mletou papriku, česnek, pepř, majoránku, chilli, olej a hořčici. 
  • Vše důkladně promíchejte a podle chuti osolte. 
  • Kuře podle potřeby očistěte, nasolte a zevnitř potřete připravenou pastou. 
  • Pastu vetřete i pod kůži kuřete a takto upravené maso nechte odležet pěkně v chladu. 
  • Očistěte cibulky a vložte je spolu se zbylým tymiánem a rozmarýnem dovnitř kuřete. 
  • Kuře vložte na pekáč, přelijte 100 ml vody a pečte přibližně dvě hodiny při 150 stupních Celsia. 
  • Poté pekáč vyndejte z trouby, kuře důkladně potřete olejem, zvyšte teplotu na 180 stupňů Celsia a za občasného obracení a podlévání pečte až do změknutí. 
  • Nakonec zvyšte teplotu na 200 stupňů Celsia a z obou stran nechte vypéct kůrčičku. 

Kuře podávejte se zelím a bramborem, rýží nebo knedlíkem (pokud vám nevadí pár kalorií navíc). Záleží jen na vaší chuti a vašich preferencích.

Kuřecí stehna na majoránce

Ingredience

Kuřecí stehna, cibule, česnek, majoránka, sladká paprika, pepř, máslo, voda.

Postup

  • Kuřecí stehna osolte, opepřete, posypte sladkou paprikou, kari kořením a majoránkou. 
  • Vložte do pekáče, zasypejte nakrájeným česnekem a cibulkou nakrájenou na kolečka. 
  • Přidejte máslo, zalijte vodou a pečte v troubě asi tři čtvrtě hodiny přikryté, potom nechte půl hodiny dopéct jen tak. 

Kuřecí stehna na majoránce nejvíce chutnají s bramborem na všechny způsoby, nebo jen tak s chlebem.

Milena

Tak to jsem já. Milena. Ta, co píše.

Související články

Back to top button